Babykleding maat 86

Kleding voor peuters uitzoeken

Je kunt net zoveel plezier hebben bij aan schaffen van kleding voor je twee jarige als voor het uitzoeken van je babyuitzet. Hoewel enkele regels veranderen, is de leuke factor voor het aankleden van peuters in maat 86 hetzelfde als bij het kiezen van babykleding.

Nu je peuter loopt, rent, klimt, het potje gebruikt (of leert) en erop aandringt praktisch alles zelf te kunnen doen, “helemaal alleen”, kun je bepaalde factoren in gedachten houden wanneer je je kleintje aankleedt (vooral als je wilt dat hij of zij zichzelf kan aankleden). Dus als je op zoek bent naar peuterkleding in maat 86, kijk dan naar de onderstaande tips.

Profiteer van de sale in maat 86

Hoewel de groeisnelheid van je peuter iets langzamer is dan die van een baby, heb je nog steeds het geluk om de kleding meer dan één seizoen te kunnen gebruiken. Profiteer van de uitverkoop en koop geen slechte kwaliteit kinderkleding in maat 86. Als het gaat om basic boven- en onderkleding, is het ook geen goed idee om peuters in eerder gedragen kleding te laten lopen. Niet alleen moeten peuterkleren in maat 86 bestand moet zijn tegen veel slijtage (denk aan de speeltuin en het bos), ze moeten ook meerdere was- en droogbeurten kunnen doorstaan.

Peuterkleding in maat 86 moet comfortabel zijn

De huid van een peuter is nog steeds zo gevoelig en delicaat als die van een baby, dus ouders moeten peuters kleden in zachte stoffen zoals rekbaar katoen, dat ademend en supereenvoudig is om aan te trekken. Controleer ook of goed afgewerkte naden niet wrijven en verwijder krassende labels (en pas op voor applicaties en andere decoratie die jeuken of irriteren.

Zorg dat peuterkleding goed past

Kleding in maat 86 moet goed passen om comfortabel te zijn voor je kindje. Koop dus de juiste maat. Er zijn een aantal andere dingen om rekening mee te houden met betrekking tot de pasvorm. Als je kind aan de korte kant is, kan hij of zij mogelijk kleding in een andere maat nodig hebben. De Europese maatvoering is gebaseerd op hoe groot je kind is in centimeter.

Zwemkleding is meestal klein, dus je zult bijna altijd een maat groter moeten kopen dan wat je kind normaal draagt. Als je voor een klein meisje een grotere maat zwempak koopt, moet je de banden mogelijk aan de achterkant vastmaken om te voorkomen dat ze langs de schouders glijden.

Hou rekening met ‘ik wil het zelf doen’

Een ander belangrijk stuk informatie voor het kleden van peuters: de meeste peuters roepen de hele dag ‘zelf doen!’ Deze fase is van invloed op alles, van het duwen van hun eigen kinderwagen tot het aantrekken van hun eigen broek. Maak peuterkleden zo doe-het-zelf als mogelijk: koop broeken met elastische tailles in plaats van knoop- of ritssluitingen (ook perfecte kleding voor zindelijkheidstraining). Bij T-shirts moet het hoofd gat breed genoeg zodat het hoofd van je kind gemakkelijk er doorheen kan glippen, en overhemden met knopen en drukknopen die groot genoeg zijn voor je kleintje om op zijn minst te proberen ze zelf te open.

Degenen die deze tips volgen, vinden het aankleden van kleuters in maat 86 een bron van plezier en leren, in plaats van frustratie, voor zowel henzelf als hun onafhankelijke peuter fashionista’s.

Cart Pixel by Daisycon