Babykleding maat 80

Waar moet je op letten bij het kopen van peuterkleding

Het kopen van de juiste kleding voor een actieve peuter in maat 80 kan het leven voor jullie beiden gemakkelijker maken. Voor kleding die eenvoudig aan- en uit te trekken is, die werkt in het geval van een groeispurt en die heel wat slijtage kan weerstaan, volg je deze richtlijnen.

De juiste maat 

maat 80 heeft vaak wat extra ruimte aan de achterkant voor luiers. Maat 80 is bedoeld om te passen in een peuter van 18 tot 21 maanden, hoewel je kind voor- of achteraan de groeicurve kan liggen

Makkelijk aan, gemakkelijk uit

wanneer je peuter als een gek rondrent (zoals gewoonlijk), heb je elastische kleding in maat 80 nodig. En wanneer hij klaar is om zichzelf aan te kleden, is dit mogelijk.

Broek met verstelbare elastische banden

hiermee kun je de pasvorm aanpassen zodat ze meegroeien met je kind en ervoor zorgen dat de broek van een magere peuter niet naar beneden valt of dat een kind met een dikker middendeel niet wordt afgeperst.

Vlekbestendigheid 

vermijd kleding die te delicaat of kostbaar is (denk aan kasjmier en zijde), zodat je niet in staat bent om grondig te schrobben. Zoek ook naar omkeerbare stukken; nadat een kind vies wordt in de speeltuin, draai de outfit binnenste buiten en ga je meteen door naar de lunch. Koop ook veel schattige slabbetjes om kinderen te bedekken tijdens het voeden om alles wat eronder ligt schoon te houden.

Investeer in kwaliteit

als je kind tussen november en april regelmatig een dikke jas of waterdichte laarzen draagt, is het de moeite waard om de beste kwaliteit te kopen die je je kunt veroorloven. De juiste materialen houden je peuter warmer en comfortabeler, en de kleding gaat langer mee. (Misschien kun je het zelfs daarna weggeven!)

Doe-het-zelf sluitingen

peuters met maat 80 zijn berucht omdat ze zelf dingen willen doen. En terwijl je wilt dat ze leren hoe ze dingen moet knopen, kanten en knopen, wil je ook het huis verlaten zonder driftbuien of vertragingen. Ga dus voor kledingstukken met elastiek, ritsen met oversized trekkoorden en drukknopen. Blijf uit de buurt van lastige knopen en vermijd trekkoorden (zie de belangrijke veiligheidsinstructies hieronder).

Grotere maten

kinderen kunnen snel groeien, dus bij twijfel, koop je een maat groter dan maat 80. Je kunt manchetten en broekspijpen altijd omslaan of tijdelijk een tailleband verkleinen. Uitzondering: pyjama’s moeten goed passen, omdat ze vaak comfortabeler zijn voor de kleintjes en veiliger zijn in geval van brand.

Potjes proof

lok je peuter met ondergoed in maat 80 met haar geliefde cartoonvriend, favoriete kleur of schattige dieren. Je kleintje aansporen om “het hondje droog te houden” kan veel motiverender zijn dan wat je ook maar kunt zeggen.

Feestelijke of kostuumelementen

veel kinderen op deze leeftijd met maat 80 genieten van rondrennen in een tutu of rondrennen met een superheld cape. Kijk in tweedehandswinkels, kostuum winkels en speelgoedwinkels voor een paar leuke items om mee te spelen tijdens regenachtige dagen – of elke dag!

Belangrijke veiligheidsinstructies

Trekkoorden kunnen wurging en beknellingsgevaar opleveren. We raden aan deze helemaal als te vermijden bij het kopen van kinderkleding in maat 80.

Cart Pixel by Daisycon